Vergadering Platform ZOS op 7 november 2012

A.s. woensdagavond 7 november om 20:15 vergadert het Platform ZOS weer in de kelder van het buurthuis Oudegracht 227. De vergaderingen van het Platform zijn vrij toegankelijk voor alle bewoners van de Zuidelijke Oude Stad, dit is het gebied binnen de singels ten zuiden van de lijn Mariaplaats – Zadelstraat – Servetstraat – Domplein – Trans – Krommenieuwegracht. De vaste bezoekers worden per mail aan deze vergadering herinnerd. De agenda (hieronder) sluit aan bij de agenda van de Wijkraad. Doel van het Platform is terugmelding geven over de Wijkraad, en het inventariseren van standpunten onder bewoners ten behoeve van de Wijkraad.Op de agenda van de Wijkraad en voor ons van belang deze keer:

  • Openbare Ruimte Plan: is een soort handboek met normen voor inrichting van straten en pleinen in de Binnenstad. De vorige versie dateert van het Museumkwartier project en is aan een update toe. Overigens meldt het Wijkbureau dat dit punt waarschijnlijk naar de volgende vergadering doorschuift dus we hoeven dit niet perse te behandelen.
  • Wijkraadpleging 2012. Staat helemaal open, inventarisatie van ideeen. Misschien hebben wij die ook wel?
  • Strosteeggebied. De projectontwikkelaar Vector Vastgoed is bezig een nieuw plan te ontwikkelen nadat het vorige, mede naar aanleiding van een Wijkraadadvies, naar de prullenbak was verwezen. Een aantal van jullie waren op de bijeenkomst afgelopen maandag daarover. Voor degenen die er niet waren kunnen Hans of ik toelichting geven.
  • Nota Stallen en Parkeren (de nieuwe ‘Parkeernota’, incl. fietsparkeren). Ik denk dat de bespreking in de Wijkraad alleen procedureel is, maar het kan geen kwaad vast ideeen te verzamelen.

en niet op de agenda van de Wijkraad maar wel van groot belang:

  • Nieuwe terrassen Oudegracht: Bram meldt dat ‘er behoefte is van de omwonenden om overleg te hebben over de voortgang van de bezwaren tegen de uitbreidingen van terrassen van de Arm en de Griek’. Ik stel voor met dit punt te beginnen omdat de anderen punten m.i. niet heel urgent zijn.

en verder:

  • antwoord van de gemeente op de vraag waarom geen vergunning was gepubliceerd voor het verkiezingscircus op de Hamburgerstraat afgelopen zomer
  • evaluatie wijkambities 2012 – 2014: terugmelding stand van zaken
  • Utrecht Culturele Hoofdstad 2018? Klinkt nog wat ver weg maar het kan misschien geen kwaad nu al de plannen kritisch te volgen. Kijk bijvoorbeeld op http://www.utrecht2018.eu/ en lees het ‘bidbook’!

en eventueel andere, door jullie in te brengen punten!


Dit bericht is geplaatst in Agenda, Horeca & evenementen, Parkeren, Project ontwikkeling stationsgebied, Wijkraadpleging, Zuidelijke Oude Stad (ZOS). Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *