Speciaal email adres voor melden overlast van snackbars e.d.

Speciaal email adres voor melden overlast van snackbars, cafetaria’s en afhaalzaken in de binnenstad

De Wijkraad heeft met de gemeente afgesproken dat er tijdelijk meer toezicht wordt gehouden op snackbars, cafetaria’s en afhaalzaken in de binnenstad waarover de gemeente van omwonenden overlastklachten ontvangt. Het is dan wel belangrijk dat overlast tijdig wordt gemeld: Mail naar overlastsnackbars@utrecht.nl . Geef aan om wat voor overlast het gaat en waar en wanneer. Liefst ook met naam en adres in verband met eventuele vragen.

Alleen als bewoners overlast elke keer weer melden ontstaat een goed en volledig beeld van het probleem en kan de gemeente tijdig actie ondernemen. Bewoners krijgen een terugmelding en de betrokken ondernemer(s) zullen worden geïnformeerd/aangesproken. Indien daar aanleiding voor bestaat zal op bepaalde locaties vaker worden gesurveilleerd. Gemeente en Wijkraad overleggen gedurende deze zes maanden een aantal keren met elkaar over de ervaringen en de resultaten. Om de vinger aan de pols te houden ontvangt de Wijkraad maandelijks informatie over aantallen en de soort klachten. Medio november zal de aanpak dan worden geëvalueerd.

Indien overlast zich in die mate voordoet dat directe actie noodzakelijk is, bel dan de politie; telefoonnr 0900-8844.

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Horeca & evenementen, Overlast. Bookmark de permalink.

2 Responses to Speciaal email adres voor melden overlast van snackbars e.d.

 1. Rob van Erp schreef:

  Vijf van de zeven nachten hebben bewoners a/d Voorstraat erg veel last van bijzonder lawaaiige klanten van Snackbar Hu Z ur op nr. 74. De klanten zijn vaak aangeschoten en na het nuttige van de snack worden op straat, voor de snackbar, sigaretten gerookt (dat mag immers niet meer in horeca…) en wordt er erg luidruchtig gepraat, geschreeuwd en gegild. Dit houdt soms een kwartier aan, waarna 10 min. later een volgend groepje het schreeuwen overneemt. De Voorstraat is op deze plaats zeer smal, er staan geen bomen, dus het keiharde lawaai ketst tegen de gevels omhoog naar bovenliggende slaapkamers van veel bewoners.
  Een heel enkele keer wordt er door Hu Z ur-personeel om stilte verzocht.
  Alleen de zondag- en de maandagavonden zijn rustiger omdat er dan duidelijk minder wordt uitgegaan. Het lawaai neemt elk jaar toe!!! Wanneer houdt dit op?

 2. Rob van Erp schreef:

  Beste…, Afgelopen nacht was het weer erg lawaaiig bij- en voor Snackbar Hu Z ur aan de Voorstraat 74. Naar buiten kijkend zie je dan ‘n tiental fietsen willekeurig door elkaar op het trottoir voor de snackbar etalage staan. Daaromheen de fietseigenaren, rokend en uitgelaten keihard pratend, af en toe schreeuwend. Beslist geen pretje voor de omwonende burgers!
  Kan de Gemeente daar niet eens microfoons ophangen, zodat ook autoriteiten het fenomeen kunnen horen? Dat is ook recent gedaan bij de overlast veroorzaakt door Supermarkt Plus tegenover Snackbar Hu Z ur.
  Deze snackbar geluidsoverlast maak ik al ruim 11 jaar mee, net zolang als ik hier woon. En het lawaai neemt elk jaar weer toe!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *